lauantai 14. tammikuuta 2017

ensikosketus "K-Beautyyn"

K-Beauty on siis nimitys eteläkorealaiselle kosmetiikalle, josta on tullut suosittu ilmiö ympäri maailmaa. Minäkin pääsin kokeilemaan kiitos Maria Glow:lle! Olin kommentoinut hänen postauksiaan sen verran ahkerasti, että hän halusi muistaa minua pienellä yllärillä. Mitä siis Marialta saamani kirje sisälsi?


Masque Barin savikasvonaamio sekä tummia silmänalusia hoitavat lappuset. Merkki on minulle ihan outo, mutta pikaisesti googlailin, että näitä saa ainakin Oletkaunis.fi - verkkokaupasta. Verkkokaupan kuvassa savinaamiosta luvataan riittävän kolmeen käyttökertaan ja minun pussukassa yhteen käyttökertaan, vaikka millilitramäärä on sama. Hassua! Silmänaluslappusia oli vain yhdet, mutta taas verkkokaupasta saa viiteen käyttökertaan lappuset. Noh, ei takerruta siihen.

Molemmat tuotteet sisältävät vain muutamaa ainesosaa (näkyvät juuri ja juuri kuvassa) eli mitään epämääräistä näissä ei ole. Pakkauksissa on myös selkeät ja yksinkertaiset käyttöohjeet. Tein niin, että länttäsin laput silmien alle, levittelin naamion kasvoille ja annoin vaikuttaa vartin. Savinaamio kuivuu kiristäväksi ja laputkin tarrasivat tukevasti silmien alle. Koska laput ovat ihoa vasten tulevalta pinnaltaan öljyiset, niitä pystyi vielä vähän liikuttelemaan, sillä tuntui, että ripset osuivat lappuihin häiritsevästi. Ihan ripsirajaanhan näitä ei kannata laittaakaan (kts. pussin ohjekuva). Vaikka näissä yksinkertainen inci onkin, jännitin silti, tuleeko jotain punoitusta tai muuta, mutta ihan turhaan. Silmänaluset tuntuivat pehmeiltä ja ehkä ne silmäpussitkin vähän pienenivät! Noita lappusia olisi kiva kokeilla useammatkin, jotta vaikutukset näkisi paremmin. Myöskään savinaamio ei vaikuttanut ihoon haitallisesti. Savinaamiot tahtovat kuivattaa ihoa, mutta en havainnut ihon olevan tavanomaista kuivempi aamulla. Toki illalla laitoin seerumit ja rasvat vielä perään. Naamio oli ihan jees eli ei aiheuttanut mitään megasuperhypetystä. Käytän kuitenkin mielelläni pussin lopun pois. (Josta tulikin mieleen, että peilikaapissa on edelleen pussin pohja Laveran syväkosteuttavaa naamiota. Joku päivä sitä puristelin ja naamio ei ole kuivunut pussiin, sillä pussin suu on kuivahtanut kiinni. Siitä lisää myöhemmin!)

Kiitos Maria! Uusia juttuja on kiva kokeilla ja itse tahdon olla vähän arka tarttumaan sellaisiin tuotteisiin, joista ei ole mitään hajua. Pohdiskelin tässä juuri jonkin kasvoöljyn tilaamista ja kuinkahan kauan lie vertailin ja googlettelin ja kaivoin kokemuksia ja kuitenkin päädyin ratkaisuun, että taidan marssia ennemmin Ison Omenan Ruohonjuureen kuin tilaan summassa netistä jotakin. Josko siellä joku osaisi sanoa suoraan, tarvitseeko ihoni nyt jojoba-, aprikoosinkivi- vai arganöljyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti