tiistai 24. tammikuuta 2017

ollako vai eikö olla... no ei olla!

Päädyimme viikonloppuna Premier-kosmetiikkaa myyvien ulkomaalaisten haaviin. Siinäpä sitten tönötimme räpylät ojossa rallienglantia puhuen, kun myyjänainen hieroi käsiin Kuolleen meren suolaa ja suihkepullolla sumutti vettä perään. Äimistys oli suuri, kun käsien alla olevassa kulhossa olikin ilkeän harmaata vettä. "Milloin olet pessyt kätesi viimeksi?" Noh, olin koko aamun siivonnut ja käsiä liotellut pesuainevedessä ja tietysti sata kertaa pessytkin ihan saippualla. Mutta silti. Käsiin hierottiin vielä voidetta, jota oikeasti tarvitsi vain hyvin pienen nokareen. Kädet tuntuivat kyllä pehmoisilta sen jälkeen.

Eikä siinä vielä kaikki. Myyjä esitteli myös buffer-viilaa, jolla hän viilasi ihailtavan sileän pinnan vasemman etusormeni kynteen ja pyyhkäisi vielä öljyä päälle. Luulisi siinä melko monen likan ja rouvan olevan myyty näille tuotteille, mutta minulla särähteli korvaan myyjän puhua papattaessa. Hän puhui lähes kokoajan luonnonkosmetiikasta. En tiedä, tarkoittiko hän sillä, että tuotteissa on luonnollisia ainesosia, mutta puhdasta luonnonkosmetiikkaa nämä eivät ole.


Kävi sitten niin, että eräs J meni ostamaan tämän suolapurnukan, vaikka olisin lähinnä vain halunnut lähteä pois koko pisteeltä. Pääsin siis tutkimaan inciä ja siellähän komeilee phenoxyethanol eli se siitä luonnonkosmetiikasta. Ei tämä silti pahimmasta päästä ole ainesosien kannalta, sillä tässä on monenlaisia hyviä öljyjä ja ne pari synteettistä ainesosaa tuolla lopussa. Käytettyä tämä tulee ja saa luvan itse tuotteen ostajakin osallistua kulutusjuhlaan. Etsin sitten CosmEthicsillä incitietoa muista Premierin tuotteista ja ei niitäkään kyllä voi kehua luonnonkosmetiikaksi. Eli pientä viherpesua taas ilmassa. Mutta asioihin perehtymätöntä on helppo huijata.

Kuolleen meren suolakuorinta tulee siis käytettyä, mutta uskon pärjääväni ilmankin. Suolat sinänsä ovat kiinnostavia ihonhoidossa, sillä monet ihovaivat saattavat helpottaa pulahtamalla juurikin Kuolleeseen mereen tai käymällä suolahuonehoidoissa. Tätä suositeltiin käytettävän maksimissaan kaksi kertaa viikossa. Käytän kuitenkin entisen loppuun ennen tämän korkkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti