tiistai 23. toukokuuta 2017

iso innostus aurinkorasvoista

Aloin pohdiskella eräs päivä aurinkorasvatilannettani ja tajusin, etten omista tällä hetkellä yhtäkään aurinkosuojallista voidetta ja kesä tulee kovaa kyytiä. Koska luonnonkosmetiikka on se juttu, rupesin etsimään suosituksia hyvistä tuotteista. Pakkohan se on aurinkorasvaakin luonnollisempana versiona kokeilla. Päädyin klikkailemaan Biodellyn ostoskoriin Algamarisin aurinkosuojasprayn suojakertoimella 30.
Algamarisin aurinkovoiteita oli kehuttu mm. siitä, että iholle ei jää valkoista kalvoa, joka on yleistä luonnonkosmetiikan aurinkovoiteilla. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteilla aurinkosuoja on fysikaalinen, ei siis kemiallinen, kuten synteettisillä. Kemiallinen uv-suoja ei ole haitallinen pelkästään meille ihmisille, vaan myös ympäristölle. Kemiallisen suojan tuotteissa on nanopartikkeleita, jotka imeytyvät ihon läpi elimistöön. Luonnonkosmetiikan aurinkotuotteissa suojaus tulee titaanidioksidista ja sinkkioksidista, eikä näissä ole käytetty nanopartikkeliteknologiaa.

En ole mikään intohimoinen auringonottaja, mutta nautiskelen silti auringosta, mutta maltillisesti. Tietysti välillä on tilanteita, että auringossa joutuu oleilemaan useita tunteja, jolloin yleensä palan ilman aurinkorasvaa. Suhtaudun hieman skeptisesti luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden suojaukseen, joten en heti lähtisi makaamaan useaksi tunniksi rannalle. (HUOM! Eivät ne perinteisetkään aurinkorasvat suojaa palamiselta täysin. Vaikka käytössä olisi mikä hyvänsä aurinkosuoja, auringonotto kannattaa aloittaa varovasti.) Mieluummin silti suojaan itseni luonnollisemmalla aurinkosuojalla. Ehkä tärkeintä onkin muistaa luonnollisempien aurinkovoiteiden kanssa, että niitä lisää tarpeeksi usein ja riittävästi (tämä pätee myös perinteisiin). Näiden kanssa saa siis lotrata! Vaikka luonnonkosmetiikan aurinkorasvat ovat arvokkaampia, ei niitä kannata säästellä, vaan joka kesälle kannattaa ostaa uusi pullo ihan kuten perusaurinkovoiteidenkin kanssa on meneteltävä. Facebookin Luonnonkosmetiikka - ryhmän käyttäjäkokemusten mukaan myös näissä luonnollisemmissa tehot tahtovat heiketä ajan kuluessa.

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa monet sopivat sekä vartalolle että kasvoille. Käytän todella vähän aurinkovoiteita kasvoilla, sillä perinteisetkin aurinkovoiteet tukkivat ihoni. Vähän jännittää, miten iho reagoi fysikaaliseen suojaan, sillä se tosiaan on suojakalvo ihon päällä. Joskus näppylöitä on tullut hartioihin ja rinnustaan ihan näistä Niveoista ja Garniereista. Suojaan kasvot luultavasti jatkossakin lippiksellä ja aurinkolaseilla, mutta ehkä uskaltaudun edes kokeilemaan Algamarista naamaan. Sitä kun on kuitenkin kehuttu kosteuttavaksi ja siitä on kuulemma ollut apua atoopikoilla!

Biodellystä lähti aurinkovoiteen mukaan vähän muutakin (hups...), mutta siitä lisää paketin saavuttua. En siis ole vielä päässyt tutustumaan tähän Algamarisiinkaan, joten innolla odotan! Jotenkin taas tämä luonnonkosmetiikka alkoi innostaa oikein toden teolla ja olikin vähällä käydä niin, että kiikutan kaiken synteettisen kosmetiikan roskikseen ja käyn ostamassa kaupat tyhjiksi luonnonkosmetiikasta, jotta varmasti kaikki käyttämäni kosmetiikka olisi luonnonkosmetiikkaa. Noh, valitettavasti tähän tilanteeseen ei ihan hetkeen päästä, mutta pikkuhiljaa. Ihonhoitotuotteet alkavatkin jo olla minulla luonnonkosmetiikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti