lauantai 5. elokuuta 2017

kuinka tässä kävikin niin... / Everyday Minerals

Vihdoinkin sain aikaiseksi postailla Everyday Mineralsista! Kuten aiemmin kerroin, tilailin testailuja varten Everyday Mineralsilta näytteitä (ja vielä aiemmin meikkipohjanäytteen myös Biodellyltä). Oli white primeria, jojoba-pohjaa eri sävyissä ja vielä viimeistelypuuteria. Koska testailut ajoittuivat suurimmilta osin loma-ajalle, kaikki vaikutti niin hyvältä, että tilasin kuvassa näkyvän setin EDM:lta. 
 
Ylhäällä vasemmalla Sunlight finishing dust eli kellertävän sävyinen viimeistelypuuteri. Sen vieressä pönöttää white primer eli sävytön pohjustusjauhe, jonka tarkoituksena on lisätä meikin kestävyyttä. Alarivissä sitten itse meikkipohja eli minulla jojoba base sävyssä 1N eli neutraali, vaalea sävy kyseessä. (On olemassa vielä vaaleampi 0. Sävyjä saa vielä viileänä eli C tai lämpimänä eli W.) Pieni purkki on Golden fair - peiteaine eli kellertävän sävyinen jauhe, joka sopii W ja N vaaleille sävyille ja kellertävyytensä vuoksi oikein passeli neutraloimaan myös tummia silmänalusia.

Päädyin jojoba - pohjaan, sillä mielestäni matte-pohjan kanssa kasvot rasvottuivat nopeammin, vaikka ihoni onkin rasvaisuuteen taipuvainen. Jojoba on lähinnä kuivaihoisille suunnattu, mutta minunkin ihoni on pintakuiva, joten ajattelin jojoban kosteuttavasta ominaisuudesta olevan hyötyä. Jojoban sanotaan myös hillitsevän kiiltelyä. Koska jojoba-pohja on kuivempi-ihoisille suunnattu, on siinä itsessään hieman hohtavuutta, jotta kasvot eivät näyttäisi tunkkaisilta, mikä saattaa olla kuivaihoisten ongelma. Tällä saikin oikein kivan pohjan aikaiseksi ja kasvot eivät näyttäneet tippaakaan jauhoisilta tai kuivilta. Näytteitä käytellessä primer ja viimeistelypuuteri tuntuivat tuovan lisää kestävyyttä meikkiin, siksi siis tuli nekin hankittua.

Kun sitten loman jälkeen palasin töihin ja aloin urakalla käyttää näitä, käytin siis jokaista näitä kasvoille. Jostakin syystä töissä kasvot alkavat kiillellä, vaikka teenkin siistiä sisätyötä suurimman osan ajasta. Esimerkiksi pelkästään kotona ollessa meikki pysyy paljon parempana koko päivän. Mutta siis, kasvot alkoivat kiillellä aika "mukavasti" ja olinkin hieman hämmentynyt, sillä näytteiden perusteella olin kovin tykästynyt EDM:n tuotteisiin ja niillä tehty meikki pysyi hyvin jopa hikiset tallireissut. Kokeilin sitten jättää tuon white primerin pois, josko monet eri tuotekerrokset aiheuttaisivat kuivuutta, jolloin iho pillastuu ja rasvoittuu. Oletin, että jojoban hyödytkin tulisivat paremmin esiin ilman primeria. Mutta ei, jälleen muistutin peiliä jo puolen päivän aikaan. Meikki kyllä pysyy hyvin paikoillaan, mutta kiilto on ylitsepääsemätöntä. Se häiritsee minua, enkä viitsisi kokoajan olla taputtelemassa naamaa. Tuotteiden peittävyyskin alkaa kärsiä, kun nassua taputtelee paperilla alinomaa. Olen kokeillut meikin alle erilaista kosteusvoidettakin, mutta sillä ei ole ollut vaikutusta kiiltoon. Kosteusvoiteen annan aina imeytyä jonkin aikaa eli heti perään en meikkaa.

Peitejauheeseen olen ollut ihan tyytyväinen. Yllätyin sen peittokyvystä, vaikkakin aluksi oli hankaluuksia löytää oikeanlainen tekniikka levittämiseen. Levitykseen käytin luomivärin häivyttämiseen suunniteltua sivellintä ja sillä höyhenenkevyesti pyörittelemällä peiteaine sulautui iholle ja antoi peittonsa. Liian lujaa painamalla ei tapahtunut mitään. Olin hämmästynyt, miten tämä peiteaine riitti taltuttamaan tummat silmänaluseni, kun nestemäistenkin peiteaineiden kanssa tahtoo olla taistelua. Aika hyvin!

Eilen olin käymässä Seinäjoella Vauhtiajoissa ja reissuun otin sitten vanhat tutut Maybellinen Fit Me Matte + Poreless - meikkivoiteen, essencen puuterin, Cliniquen peitevoiteen ja NYX:n peitevoiteen, kun oli kuitenkin luvattu sateista ja kosteaa keliä. Päätin, että yritän myydä nämä Everyday Mineralsit. Näitä ei tosiaan ole käytetty edes kymmentä kertaa, mutta kypsyn kiiltelyyn heti, sillä olen siitä saanut kärsiä aina. En tiedä, luovutanko sitten liian helpolla, mutta... Fit Me ei sekään ole täydellinen, mutta sen kanssa kiiltely on aika hillittyä. Fit Me on myös peittävämpää, vaikka mineraaleillakin lisää peittoa saa kerrostamalla ja juurikin peiteaineilla. Nestemäisillä tuotteilla meikkaaminen on paljon nopeampaakin, mutta se ei minulle ole syy luopua mineraaleista.

Harmittaa, että tuli investoitua yli 70 euroa näihin, kun näytteiden perusteella kaikki vaikutti täydelliseltä! Mutta eipä ole ensimmäinen kerta meikkitakaiskujen saralla. Olisin kovasti halunnut pitää näistä, mutta vanhat meikit taitavat kuitenkin viedä voiton. Silti kaikista muista kokeilemistani mineraaleista Everyday Minerals on tähän mennessä ollut parhain ja sitä suosittelisinkin. Ehkei tuo Fit Me sitten ihan turhaan komeile tuolla Parhaimmistossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti