lauantai 23. syyskuuta 2017

paluu Avonin maailmaan / pienet Kärkkäisen ostokset

Bongaa kuvasta kissa! Tänään esittelyssä pienet ostokset tämän päiväiseltä Kärkkäisen reissulta sekä Avonilta, jonka kosmetiikkaparatiisiin tein paluun. Kerron tästä myöhemmin postauksessa.

Ensiksi kaksi kappaletta Avonin Mark - sarjan kynsilakkoja, joita jäin tuijottelemaan kuvastosta. Ensimmäinen on Metallize me ja koostumus on metallinhohtoinen, väri kivan vaaleanpunertava. Toinen saman sarjan kynsilakka on Pretty in Pink, creme-koostumuksinen possunpinkki lakka. Ihanaa! Tein vähän tutkimuksia ennen lakkojen tilaamista ja ilmeisesti Avonin kynsilakat ovat 3-free. Ainakin ne geelilakat. (Olisin iloinen, jos joku voisi vahvistaa tai sitten korjata tämän tiedon! Kynsilakkojen incit ovat minulle hepreaa.) Olen taas alkanut lämmetä kynsien lakkaamiselle, mutta suurempaa lakkakokoelmaa en ajatellut kerätä itselleni.

Avonin kuivashampoo kiinnosti ja sille alkaakin olla kohta tarve. En ole mikään suurkuluttaja, mutta kyllä näitä kuiviksia tulee joka toinen päivä suihkuteltua, kun hiustenpesutahtini on yleensä joka toinen päivä. Tämä menee jemmaan, joten voin arvostella tällä hetkellä vain tuoksua, joka on mielestäni aika tyypillinen tälle Advance Techniques - sarjalle. Tämä lupailee ainoastaan rasvanpoistoa, kun monet lupailevat lisäksi tuuheutta. Tämä sisältää paria sellaista ainesosaa, joita haluaisin vältellä (cetrimonium chloride ja propylene glycol), joten tiedä sitten, tuleeko tätä tilattua uudelleen. (Tuskinpa Batistekaan on ihan täydellinen vaatimuksilleni incin suhteen...)

Myös suoristussuihkeelle/lämpösuojalle alkaa olla tarve, joten päätin kokeilla tätä Power Straight - spraytä, vaikka tässä ei lämpösuojasta mitään puhutakaan. Mutta jos ajatellaan sitä, että mitään lämpösuojaa hiuksille ei ole olemassa, vaan niiden lämpösuojienkin teho perustuu siihen, että se lämpösuoja-aine haihtuu hiuksesta hiuksen oman kosteuden sijaan, niin tuskinpa tämä on varsinaista lämpösuojasuihketta kummempi vaihtoehto. Käyttöohjeessa neuvotaan suihkimaan tätä kosteisiin tai märkiin hiuksiin ja sitten föönataan kuivaksi. Sen jälkeen hiukset voi suoristaa. Ohjeen mukaan hiuksia voisi suoristaa uudelleen toisena päivänä. Minun hiuksissani ei vaan toimi se, että suoristaisin kuivana föönaamisen jälkeen eli kyllä tämä jää perinteiseen suihkuta ja suorista - käyttöön. En myöskään luottaisi siihen, että seuraavana päivänä voisi suoristaa "vanhoilla aineilla" eli kyllä lisäisin tätä jälleen ennen suoristamista. Myös tästä löytyy ainakin tuota cetrimonium chloridea. (Pitäisi varmaan tehdä postausta joskus, mitä ovat ne ainesosat, joita ainakin haluaisin vältellä. En silti ole niiden kanssa hysteerinen.)

XZ Vanilla Cafe - hoitosuihke on sitten Kärkkäisen ostoksia. Kävin kuikistelemassa luonnonkosmetiikan leave-in - hoitoaineita ja kipitin äkkiä takaisin normikosmetiikan puolelle. Nyt on joku kammottava pihistelykausi meneillään (ostettiin asunto ja pientä remppaa tiedossa eli rahaa pitäisi säästää), joten en ole jaksanut stressata kosmetiikan koostumuksista sen enempää. En suinkaan ole luonnonkosmetiikkaa hylkäämässä eli nyt ei vain halua käyttää triplasummaa tuotteisiin, joita saa halvemmallakin, kun on muitakin rahanreikiä. (Btw, tässäkin cetrimonium chloridea, joka on aika vakiokampe hiustenhoitotuotteissa.)

Pieni piiperrys tuossa Power Straightin ja XZ:n välissä on huulipunanäyte. Kyseessä on Avonin True Colour - huulipuna ja sävy on Sparkling Nude. Tämä muistuttaa vähän aiempaa suosikkiani Oriflamen Hydracolour - huulipunaa sävyssä Peach Tempest, vaikka tässä ei varsinaista persikkaista vivahdetta olekaan. Piti heti laittaa huulille. Tuntuu ihan hyvältä. Pysyvyydestä en vielä osaa sanoa mitään. Saapa nähdä, innostunko tilaamaan ihan normaalikokoista punaa!

Lisää näytteitä. Houkuttaisi kokeilla Avonin meikkivoiteita, mutta näytteitä oli tarjolla vain True Colour Calming Effects Mattifying - meikkivoiteesta. Vaikka näytepussit ovat erilaisia, niin samasta tuotteesta kyse kahdessa eri sävyssä. Hankalaa, kun kaikista vaalein sävy on punapohjainen. Onneksi minulla on niitä The Body Shopin vaalennustippoja! (Enpä olekaan muistanut niistä postata. Löysin nykyisen pulloni Huuto.netistä.) En ole vielä avannut näitä näytteitä. Ehkä teen neulalla pienen reiän ja tsekkaan sävyt. Tästä meikkivoiteesta löytyy ainakin imidazolidinyl ureaa, methylparabenia ja disodium EDTA:a. Kokeillaan nyt kuitenkin. Mitähän mahtaa nykyinenkään Isadoran meikkivoide sisältää...

Detrian Relaxantia löytyi tällaisessa matkapakkauksessa vajaan kolmen euron hintaan, joten niskajumisena ajattelin testata. Tästäkin löytyy propylene glycolia, triethanolaminea ja paria parabeenia. Taitaa jäädä isompi tuubi ostamatta. Löytyisiköhän luonnollisempaa lihasrelaksanttia?
Nyt, kun innostuin selittämään inceistä, niin ehkä tosiaan olisi paikallaan tehdä se postaus, mitä ainesosia haluaisin vältellä ja miksi. Samalla voisin kertoa, miten kiinnostuin luonnonkosmetiikasta ja inceistä. Katsotaanpa sitä myöhemmin!

Olikos tässä tuttuja ja hyviä tuotteita? Osaatteko lukea incejä vai ovatko purkkien ainesosalistat hepreaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti