sunnuntai 17. joulukuuta 2017

kumpikampi: huulikiillot vertailussa

Näin ennen joulutaukoa (en taida enää ensi viikolla ehtiä blogin kimppuun) ajattelin tehdä mahdollisesti jo aiemminkin mainitun huulikiiltovertailun omistamistani huulikiilloista. Ja jotta homma ei leviäisi käsiin, tämä on helppoa, kun omistaa vain 3 kappaletta huulikiiltoja suurin piirtein samoissa sävyissäkin! Eli tiedossa ei ole viiden kilometrin pituista yksityiskohtaista vertailua, jonka lukemisen jälkeen kukaan ei enää muistaisi edes tuotemerkkejä, joita postauksessa mainittiin. Käydään siis asiaan! Arvosteltavia seikkoja näistä on siis koostumus & kiilto, käyttömukavuus, pigmenttisyys ja tuoksu/maku. Mainitsen vielä vaikka hinnatkin näille.

 
Ensimmäisenä ylinnä Lumene Natural Code Smile Booster Lip Gloss sävyssä 1 Satin Fudge (normaalihinta esim. Mylook.fi 5,29 €). Nämä ovat poistumassa markkinoilta, sillä Natural Code - sarjan tilalle on tullut uusi Nordic Girl! - linja, joka on muuten täysin vegaaninen! Meikäläiselle tällä ei niin ole merkitystä, mutta tulinpa nyt maininneeksi, mikäli joku tiedon täältä sattuisi bongaamaan. Mutta itse huulikiiltoon sitten. Tämä on varmasti joukon tahmein tapaus eli tämä on paksuhkoa ja vähän jopa sitkeääkin, mutta siksipä tämä pysyy pitkään huulilla. Tuulisella säällä ja hiukset auki toivoisi, ettei olisi laittanut tätä, heh. Ei kuitenkaan liimaa huulia yhteen niin, että "maiskutellessa" huuletkin venyvät ja paukkuvat mukana. Koostumuksessa on pientä kimalletta ja tämä on kunnolla "glossy." Ehkä jopa hieman liikaa minun makuuni. Tuoksu on ehkä vähän äklö ja olen tunnistavinani tämän sokerisen marjaiseksi, mutta huulilla se ei niin haittaa. Hetken päästä levittämisestä parhaimmillaan eli tasoittuu huulille tasaiseksi kerrokseksi. Tässä on vähän pigmenttiä eli ei jää täysin läpinäkyväksi huulille, mutta kaipaisin vähän lisääkin. Sanoisin, että en ostaisi uudelleen ja niin ei taida päästä käymäänkään näiden poistuessa markkinoilta.

Toisena Max Factorin Colour Elixir Lip Gloss sävyssä 10 Pristine Nude (normaalihinta esim. Ellos.fi 12,90 €). Putkilossa ei tosiaan lue muuta kuin Max Factor eli sain kaivella tuotteen nimen ihan perinteisesti googlettamalla ja sävynkin nimi on pienessä tarranpalassa, jonka liimasin applikaattorin nuppiin, ettei se mene hukkaan. Noh, tämä taas on aika ohuen oloinen ja haasteellinen levittää tasaisesti eli ilman peiliä en ainakaan minä pärjää. Tässä ei ole kimallehippusia eli tämä on vain vesimäinen kiilto. Tämä ei huulilla ole niin kiiltävä kuin vaikka tuo Natural Code ja tämä kuluu pois paljon nopeammin, vaikka tämä huulilla ei söisikään tai joisi kahvia. Silti jollakin kierolla tavalla pidän tästä ja tämä kulkeekin käsilaukussa/repussa mukana. Myös tämä antaa havaittavaa sävyä huulille, mutta jälleen kerran toivoisin aavistuksen enemmän "poweria." Tämä tuoksuu lähinnä raaka-aineiltaan ja perusvoidemaiselta, mutta on tässä miedosti havaittava tuoksukin. Voisin hankkia uudelleen, mikäli näitäkään enää on saatavilla, mutta ehkäpä toisessa sävyssä. Lustrous Sand vaikuttaa kivalta!

Joukkion viimeisenä ja uusimpana tulokkaana onkin sitten NYX:n Butter Gloss sävyssä Fortune Cookie (normaalihinta esim. Pretty.fi 7,50 €). Tämä on koostumukseltaan ikään kuin välimuoto Natural Codesta ja Max Factorista. Tämä on tahmea, mutta ei sitkeä, vaikka putkiloa avatessa huulikiilto vähän jääkin venymään. Tähän huulituntumaan jää koukkuun! Ja ylipäänsä tähän jää koukkuun. Tämä ei ole Natural Coden tavoin superhyperkiiltävä, eikä tämä sisällä kimallehippusia. Tämä on näistä kolmesta tuotteesta pitkäkestoisin eli tämä ei kavahda esim. kahvikuppia. Tunne huulilla säilyy lähes puoli työpäivää! Tämä on myös joukon pigmenttisin, mutta ei tälläkään täysin huulten luonnollista sävyä piiloteta. Tuoksua on hankala kuvailla. Siitä tulee mieleen kakku, leivos, toffee, lasten makuvanukas... Ei kuitenkaan överimakea! Sävyt Madeleine ja Creme Brulee kiinnostavat tämän lisäksi.

Ehdoton suosikkini on siis NYX:n Butter Gloss ja hyvänä kakkosena tulee Max Factorin Colour Elixir. Natural Codea en tosiaan niin ihmeellisenä pidä, että ostaisin uudelleen, mutta miksipä en saattaisi kokeilla uudistuneen sarjan tuotteita, mikäli huulikiiltojakin löytyy. Ja näin huulituotteista innostuneena muutkin muodot kiinnostavat näissä nuden ja hiekan sävyissä, mitä nämäkin kolme kipaletta edustavat. Lähinnä houkuttaisi hillityn metallinhohtoiset huulikiillot tai jopa kiiltopunat! En ole ollenkaan tykästynyt valloillaan olevaan mattahuulitrendiin itseni kohdalla. Muillahan nekin näyttävät hyviltä. Myös peitevoidehuulet aikaansaavat nudepunat ovat ehkä liikaa makuuni (kyllä, kokeilin, ei jatkoon).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti