maanantai 1. tammikuuta 2018

Hyvää uutta vuotta! / joululahjoja ja ostoksia

Siinä taas hurahti yksi joulunaika ohi ja vuosikin vaihtui. Lähdimme siis 23.12. joulun viettoon Pohjois-Pohjanmaalle ja kissakin oli tietysti mukana. Vauhtia ja veikeitä tilanteita kissaparalle aiheutti J:n kotona oleva koiranpentu, mutta onneksi kissakaan ei vallan loukkaantunut ja suuttunut koiranreuhakkeen vuoksi. Menin jo ensimmäisenä päivänä laskuissa sekaisin, montako kertaa kissantassu kopautti koiraa kuonoon. Jouluaatto oltiin J:n kotona, joulupäivänä mentiin J:n mummolaan ja Tapaninpäivänä oli vielä J:n toisen papan synttärit. Pappa täytti 93 vuotta ja intoili elävänsä 100-vuotiaaksi! "Eihän tässä ole enää kuin 7 vuotta!"

27.12. olikin sitten minun mummon 85-vuotissynttärit ihan vaan kotijoukkojen kera. Välipäivät olin etätöissä eli työpuhelin ja työläppäri kulkivat mukana. Jäin pariksi yöksi kotiin, mutta J lähti varmuudeksi omaan kotiinsa kissan vuoksi. Nöpöä kun ei voi minun kotiini ottaa, kun siellä on ennestään kaksi kissaa, jotka ovat tuplaten Nöpön kokoisia ja ainakin vanhempi kissa on erittäin tarkka reviiristään... Perjantaina J sitten tuli hakemaan.

Lauantaille 30.12. olin varannut kampaaja-ajan Ouluun ja sainkin kunnian olla ko. kampaamon viimeinen asiakas vuonna 2017. Hiuksiini tehtiin Wellan Glossing - tekniikalla värjäys eli piristettiin omaa väriäni ja haalistunutta vaalenneltua latvaa värimassalla, johon tulee 1 osa väriainetta, 1 osa hapetetta ja 1 osa hoitoainetta. Vaikutusaikakin oli vain 10 minuuttia. Kyseinen käsittely oli minulle sopiva, sillä en halunnut muuttaa hiusteni väriä radikaalisti, ainoastaan piristää sitä. Samalla hiuksistani saatiin pois vihertävää sävyä, joka on tullut joko kuparipitoisesta vedestä tai sitten käyttämästäni hopeashampoosta tai -hoitoaineesta. Kampaaja oli sitä mieltä, etten tällaisessa keskivaaleassa tukassa tarvitse hopeatuotteita, sillä on mahdollista, että niiden pigmentit muuttuvat vihertäviksi hiuksissani. Hopeashampoon ajattelin vielä säilyttää jonkin aikaa jemmassa kaiken varalta vaaleiden latvojen vuoksi, mutta color maskien käytöstä luovun. Ne jäivät tavaksi vaalennusten jälkeen. Näistäkin kampaaja vähän motkotti (Pirkka ja Biozell) ja suositteli ainoastaan KC:n Color Maskeja tai muita laadukkaampia tuotteita, jos niitä tarvitsee. Jätän ne kuitenkin suosiolla pois!

Eilen ajeltiin takaisin tänne etelään ja ehdittiin illalla vielä sukulaisten luo kahvittelemaan ja kyläilemään. Sen jälkeen käytiin vielä yösaunassa ja saunan ikkunasta olikin kiva ihastella naapureiden raketteja. Me emme hankkineet ja ampuneet raketteja ollenkaan. Kissa ei ollut raketeista moksiskaan, vaan ryntäsi aina paukkeen kuuluessa ikkunaan katsomaan, näkyisikö jotain. Aika rauhallisissa merkeissä siis sujui vuodenvaihde. Tänään onkin sitten kotihommia ja valmistautumista normaaliin arkeen. Minullakin alkaa kiireiset ja pitkät työpäivät, mutta onneksi ylityötunnit saa sitten vapaina.

Kurkataan kuitenkin sekalaisessa setissä kosmetiikkajoululahjat ja omat ostokset tältä välin.

Takana iso keltainen laatikko olikin joululahjatoiveissani eli ACO:n tuotesetti, johon kuuluu vartalovoide ja suihkugeeli. Toivoin tätä ihan vain ihanien pakkausten ja tuoksun vuoksi! Eivät siis ole valitettavasti luonnonkosmetiikkaa. (Luonnonkosmetiikkaa on hankala toivoa, kun äiti ja "anoppi" eivät asiaan ole mitenkään perehtyneet ja äiti varsinkaan ei osaa käyttää nettikauppoja, kun pienessä kunnassa ei kovin laajat valikoimat muutenkaan ole.) ACO:n tuotteita saa siis apteekeista.

Violet Rose - käsivoide on myös joululahja. En vielä ole avannut ja tuoksutellut tätä, kun käsivoiteitakin nyt on kertynyt eli yritän ensin käyttää muita pois. Tämä menee luultavasti käsilaukkuun entisen loputtua. Vähän jännittää tämän tuoksu, sillä ruusu ei kuulu suosikkituoksuihini kosmetiikassa. Tämäkään ei siis ole luonnonkosmetiikkaa.

Erisanin ravitseva kasvovoide oli vähän paniikkiostos, sillä nyt reissuun lähtiessä naama räjähti kamalaan kuntoon ja osasyylliseksi epäilin Choicen kasvorasvaa. Se kun on vähän tuhdin oloista. Oulun Kärkkäisellä ei erityisemmin ole luonnonkosmetiikkaa, enkä suoranaisesti naamakiukussani jaksanut sen kummemmin asiaa murehtiakaan. Laitan tätä lähinnä yöksi.

Erisanin alapuolella on Dermosilin Butter for Beautiful Hands - käsivoide ja tämä on myös joululahja. Korkin olen avannut, mutta purnukan päällä olevaa muovia en vielä. Tuoksu ei päässyt läpi välikannesta, mutta tätä oli muistaakseni Dermosilin sivuilla kommenteissa kehuttu hyvästä tuoksustaan. Käsivoidevarasto on nyt siis erittäin hyvällä mallilla!

Kun Color maskeista luovuin, niin niiden tilalle piti tietysti olla jokin hoitoaine, kun en niiden kanssa ole erillistä poispestävää hoitoainetta käyttänyt. Pihinä ihmisenä ostin sellaisen Kärkkäiseltä ja ihan tavallisen, kun tosiaan sitä luonnonkosmetiikkaa ei siellä näyttänyt olevan. (Eikä nykyinen shampookaan ole luonnonkosmetiikkaa...) Nappasin siis Garnier Respons - sarjan Mythic Olive - hoitoaineen, kun se oli suunnattu kuluneille ja käsitellyille hiuksille. Muutkin Respons - tuotteiden hoitoaineet olivat järkiään kuluneille, vaurioituneille ja huonokuntoisille hiuksille suunnatut, joten valinta oli vaikea. Mutta jo pakkauksetkin ovat todella houkuttelevia, eli voi olla, että näitä tulee kokeiltua muitakin! Myös Respons - hiusnaamioita kiinnostaisi kokeilla!

Garnierin SkinActive Moisture Bomb - päivävoide on menneisyydestä tuttu tuote ja toimivaksi todettu ja sen ostinkin ensihätään, kun epäilin Choicen kasvovoiteen sopivuutta. Kun hoksasin tässä olevan aurinkosuojan, ostin lisäksi yökäyttöön aiemmin mainitun Erisanin. Kokeillaan nyt mennä näillä ja katsotaan, miten kasvojen iho voi. Varasin parin viikon päähän myös ihonpuhdistuksen kosmetologille. Myöhemmin varmasti on aikaa etsiskellä sitten luonnonkosmetiikkaakin taas.

Wanhan Markin Puolukka-saunasaippua oli taas joululahja. Nopeasti nuuhkaistuna tässä on kirpeä ja pirteä tuoksu. Koska suihkugeelejä on kerääntynyt jemmoihin kiitettävästi, tämä taitaa mennä käsisaippuaksi entisten loputtua, kun on pumpullinen tuote. Wanha Markki on taiteilijakoti, jossa on mm. eläinten vanhainkoti!

J:ltä sain vielä joululahjaksi uuden suoristusraudan. Tämä on siis Remingtonin Silk - suoristusrauta ja mitä olen tätä päässyt käyttämään, niin tämä on paljon parempi kuin vanha Remingtonin Ceramic Slim. Uudella raudalla pienempikin lämpötila riittää ja hiukset tuntuvat ihanan sileiltä! Mukana tuli myös kätevä säilytyspussukka.

Sellaisia joululahjoja ja ostoksia. Jemmoissa olisi taas iso läjä kiertoon menevää kosmetiikkaa ja jossain välissä voisinkin ennen myyntiin laittoa vilauttaa niitä täällä ja laittaa vähän arvioita. Myös joulukuun loppuneet on ohjelmistossa! Roskistuotekassissa vaikutti olevan ihan mukavasti sisältöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti