TERESA

Ruudun takana näppäimistöä paukutan minä, Teresa, 26-vuotias kosmetiikka-, kissa- ja hevoshullu Espoosta. Alunperin olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, mutta alkuvuodesta 2016 työt pakottivat siirtämään niin ahterin, omaisuuden kuin kirjatkin tänne etelään. Perässä nöyrästi tulivat mies (joka myös työllistyi tänne etelään) sekä kissamme Nöpö ja täällä sitä ollaan vielä hieman omaa paikkaa hakien. Koulutukseltani olen talonrakentaja ja rakennusmestari ja työskentelen keskisuuressa rakennusfirmassa asiakaspalvelupäällikkönä vastuualueena asukkaiden tekemät muutostyöt - pääsin onnekkaan sattuman kautta työhön, josta olen haaveillut! En siis omaa minkäänlaista koulutusta liittyen kauneudenhoitoon, mutta olen kovin kiinnostunut ja vuosien saatossa ongelmaisen ihoni vuoksi kerännyt paljon tietoa ja testaillut monenlaisia tuotteita.

Idea kosmetiikkablogiin lähti siitä, kun usein kauneustuotteiden parissa tulee fiilis, että tätä pitää päästä hehkuttamaan muillekin. Niinpä olen tuutannut kavereiden silmät ja suut täyteen tuotesuosituksia siitä ja tästä ja tuosta varmasti kyllästymiseen asti. Lisäksi tykkään lueskella muiden pitämiä kauneusblogeja ja nykyään katselen myös vlogeja Youtubesta. (Videoihin en kyllä taivu!!)

Mainitsin jo ongelmaihoni. Ihoni on pintakuiva, mutta se rasvoittuu herkästi. T-alueella on laajentuneita ihohuokosia, jotka tukkeutuvat herkästi. Lisäksi löytyy aknearpia ja välillä myös näppyjä ja kosmetologi on todennut vaivan olevan hyvin todennäköisesti hormoniperäistä. En ole koskaan syönyt antibiootteja, Roa-kuureja tai e-pillereitä ihoni vuoksi. Yritän siis sinnitellä ja elää tämän kanssa. Mikäli ihoni kunto jotakuta häiritsee, minä en ole se, joka vetää pussin päähän!

Koska käsittelen kauneudenhoitoa melko kokonaisvaltaisesti blogissa, mainitaan nyt muutama sana myös hiuksista. Yksittäisiä hiuksia minulta löytyy paljon, mutta ne eivät ole maailman paksuimpia, mutta eivät ihan ohuimmastakaan päästä. Hiuslaatu on aika sileä ja se ei osaa päättää, ollako suora vai kihara. Yleensä pesun jälkeen osa hiuksista sojottaa länteen ja osa itään ja loput sitten väli-ilmansuuntiin, eli tykkään suoristaa hiuksiani. Hiuspohja rasvoittuu suht herkästi, mutta ei ole erityisemmin herkkä, vaikka onkin hieman kuivuuteen taipuvainen. Hiuksia olen värjännyt säännöllisesti 18-vuotiaasta asti (ekat raidat sain 15-vuotiaana, siitä sitten siirtyminen kevytväriin "äiti, se lähtee 6-8 viikossa pois!" Ei muuten lähtenyt...). Viime vuosina yritin kasvattaa omaa väriäni, mutta tunsin itseni jotenkin ankeaksi, joten värjään hiuksiani taas. Tällä kertaa jätin homman ammattilaisille, eli en värjää itse.

Harrastan ratsastusta ja minulla on ihana hoitohevonen, jota käyn hoitamassa ja liikuttamassa pari kertaa viikossa. Harrastukseksi voisi laskea kai jonkinasteisen kirppistelyn, sillä myyn tarpeettomia vaatteita, meikkejä jne nettikirppareilla, sekä toki ostelenkin joskus jotain. Nykyisin tämä on kylläkin jäänyt vähemmälle. sillä ostotottumukseni ovat muuttuneet ja harvemmin enää tulee huteja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti