maanantai 19. kesäkuuta 2017

long time no see / Tallinnan ostoksia ja vähän muutakin

Kylläpä on kiirettä pidellyt ja suoraan sanottuna ei ole ollut oikein asiakaan. Tai on, mutta en ole kuitenkaan saanut aikaiseksi postata yhden luomivärin vuoksi. Siispä odottelin, että tulisi tehtyä enemmän ostoksia ja mikäs sen parempi kuin Tallinnan reissu shoppailua ajatellen. Mitään hirveän suurta saalista ei sieltäkään mukaan lähtenyt, vaikka houkutuksia olisi ollut paljonkin. Mutta tässä siis Tallinnan shoppailut ja vähän muutakin:


Aloitetaanpa ylärivistä eli tällä kertaa hopeashampooksi valikoitui Emotionin myyjän suosituksesta L'Orealin hopeashampoo. Olen kyllä ollut tyytyväinen Four Reasonsiin, sillä ainakin niskahiukset sillä on saanut vähän turhankin harmaiksi, mutta päällimmäiset hiukset ovat itsepäisemmät ja vaativat paljon työtä, etteivät muutu keltaisiksi. Siksipä vähän jännittääkin ottaa käyttöön tuo L'Oreal, etten nyt sitten saa niskahiuksia ihan violeteiksi, kun ne eivät enää periaatteessa tarvitse hopeatuotteita. Yritänkin siis muistaa jatkossa lotrata niskaan ihan tavallista shampoota. Mutta Four Reasonsista riittää vielä muutamaan kertaan. L'Oreal jonoon siis.

Eco Cosmeticsin 3 in 1 - puhdistusmaidon ostin Tallinnan Kaubamajasta kokeiluun. Laveran putsari alkaa olla ehtoopuolella eloaan, joten uudelle oli tarvetta. Tämä kustansi muistaakseni vähän reilun kympin ja on siis luonnonkosmetiikkaa. Tämän pitäisi sopia kaikille ihotyypeille, joten uskaltauduin kokeilemaan, vaikka en yleensä puhdistusmaidoista pidä. Käytän kasvojen putsaamiseen kuitenkin konjac-sientä, joten jospa se toisi tarvittavaa lisätehoa puhdistukseen tämän kanssa, jos siis tuntuu siltä, ettei tämä yksinään riitä putsaamaan kasvoja tarpeeksi tehokkaasti. Tämä puhdistusmaito saa tehonsa ilmeisesti vihreästä teestä ja myrtistä ja Ecco Verden tuotekuvauksen mukaan poistaa myös vedenkestävän meikin ollen samalla hoitava. Huh, melkoisia lupauksia. En ole omaa tuubiani avannut, sillä tässä on foliosinettikin korkin alla. Testeristä nuuskiessa vaikutti, että tässä ei ole kovin voimakasta tuoksua. (Suomessa ei taideta harrastaa sitä, että ihan joka tuotteesta on testeri, kuten Tallinnassa? Tuntuisi kyllä vähän hölmöltä kaupassa testailla putsaria, kun vettä ei yleensä ole saatavilla.) Incissä mainitaan parfum. Sopii myös vegaaneille!

Kaubamajasta lähti mukaan myös BYS:n puuterisivellin ja poskipunasivellin, jota ajattelin varjostuksien tekoon. (Jep. Ajattelin, josko taas ottaisi meikkirutiineihin myös varjostukset.) Nämä ovat synteettistä karvaa ja oikein pehmeitä. En ole nirso siveltimien suhteen eli tällaiset halvemmatkin kelpaa, kunhan ne vain toimivat ja ovat pehmeitä. Vanha jo varreton puuterisiveltimeni sai viimeisen leposijan hotellin roskiksesta.

Yritin Kaubamajasta etsiä luonnonkosmetiikasta huulipunaa, mutta tarjolla ei ollut kuin Dr. Hauschkan meikkejä, joista en omaani löytänyt. Olen yrittänyt edelleen etsiä seuraajaa Oriflamen Hydracolour Peach Tempest - huulipunalle ja epäilen, että luonnonkosmetiikasta en läheskään samanlaista löydä. En nyt sitten kuitenkaan diggaile siitä Kicksin punasta, sillä siinä on liikaa glitteriä ja koostumus on niin kuiva, että se glitter kerääntyy huulien juonteisiin ja punaus näyttää erittäin epätasaiselta. Kaubamajassa testattiin punia kädet punaisina, mutta lopulta löysin tämän Chanelin Rouge Coco - punan laivalta. Vähän närästi maksaa yli 30 € tästä, mutta kun tämä tuntui kivalle ja kaveri painosti vieressä, niin tulipa ostettua. (En ole koskaan omistanut mitään Chanelilta!) Tämä on aika samantapainen huulilla kuin Oriflamen Hydracolour, sillä tässäkin puhutaan kosteuttavasta koostumuksesta. Sävy on 402 Adrienne. Tässä on pieni hohto, mutta ei kuitenkaan sellainen metallinen kuin Oriflamen punassa oli. Jostain kait se on tingittävä. Tasan saman väristä ei varmasti tule löytymään ja Oriflamen puna on siis lopetettu. Coco Rougesta olisi myös Shine - versio, mutta siitä ei ihan tällaista sävyä löytynyt ja lähinnä tätä Adriennea oleva oli ehkä turhan rusehtava. My lips but better!

Laveran Matt'n Copper - sävyinen luomiväri oli löytö Huuto.netistä. Tykästyin tähän sävyyn, mutta valitettavasti se ei ole kovin pitkäikäinen luomilla, vaikka alle laittaisi ihan synteettisen luomivärinpohjustajan (minulla käytössä Avon, joka on muuten toiminut hyvin). Siispä ajattelin, josko tätä voisi käyttää varjostuksiin, kun tämä on matta. Tämä näyttää pannussa aika tummalta, mutta luomilla/iholla väri muuttuu aavistuksen vaaleammaksi, lämpimämmäksi ja kuparisemmaksi. Tämä on siis tänään kokeilussa varjostuksissa. Ihan ok oli levittää ja häivytellä. Hieman kyllä jäi mietityttämään, onko kuitenkin liian tumma/ruskea tällaiselle kalkkilaivan kapteenille, vaikka tätä en paljon laittanut ja hyvin sai häivyteltyä. Saas nähdä nyt, miten tämä pysyy nassussa. Ehkä pitää vielä muutaman kerran kokeilla ja miettiä tuota sävyä ennen lopullista päätöstä, jääkö Lavera siis meikkipussiin vai ei.

Tässä vielä tarkemmin huulipunan ja luomivärin sävyjä.


Sellaiset ostokset päätyi tähän postaukseen. Tallinnan reissu itsessään oli oikein mukava ja hyvin pään nollaava, enkä suinkaan tarkoita alkoholia! Sitäkin tuli vähän juotua, mutta kyllä pään nollaus aiheutui ennemmin hyvästä seurasta, shoppailusta, ulkoilusta ja kaupungin tutkimisesta. Oli hyvä sää ja kierreltiin minullekin uusissa paikoissa. Oltiin yksi yö hotellissa ja kyllä nukutti makeasti. Kosmetiikan lisäksi tuli shoppailtua Kalevin makeisia, pari vaatetta ja pullo valkkaria sekä J:lle tuliaisena namien lisäksi Napue Gin. Kuukauden päästä onkin taas ohjelmassa Tallinnan reissu, tosin päiväselti, J:n sekä J:n vanhempien kanssa. Saas nähdä, mikä on päivän agenda sitten ja ehtiikö sitten shoppailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti