keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

kommentteja meikkipohjanäytteistä

Mitäs mieltä nyt sitten olen ollut meikkipohjista, joista olen näytteitä pyytänyt? Tässäpä arviota seuraavista meikkipohjista:


Aloitetaan Avrilin meikkivoiteesta, josta minulla oli vaalein sävy Clair. Ensimmäinen nurina tulee sävystä, joka on liian tumma ja punertava minulle. Levittyvyys oli ihan ok, mutta lopputulos on ehkä hieman sellaisen "jauhoisen" näköinen kasvoilla, mikä todennäköisesti johtuu ihotyypistäni (pintakuiva). Kasvot siis jäävät sen näköiseksi, että jotain on nassuun laitettu. Kasvot alkavat lievästi kiillellä päivän mittaan, mutta sen varmasti olisi kestänyt. Meikkivoide on edullinen (10-14 € paikasta riippuen) ja siinä on mieto, kiva tuoksu, josta plussaa. Ei jatkoon, kun sopivaa väriä ei löydy.
 
Lily Lolon BB-voiteesta sen sijaan löytyi sopiva väri Fair. Tämän levittyvyys oli ehkä vähän huono, sillä tuntui, että tämä ei oikein asettunut iholle eli kovin paljon tätä ei voinut työstää. Kokeilin tätä sekä kosteusvoiteen kanssa että ilman, mutta mitään merkittävää eroa ei sillä tuntunut olevan, oliko alla kosteusvoide vai ei. Yleensä BB-voiteiden peittävyys ei yllä meikkivoiteiden tasolle ja tämänkin peittokyky oli aika heikko eli peitevoidetta tarvittiin tavallista enemmän, mikä taas aikaansai lopputuloksesta vähän läikikkään. Tämänkin kanssa kasvot alkoivat kiillellä, mutta luultavasti sen kanssa olisi voinut elää. Kiiltely ei siis ollut pahimmasta päästä. Tuoksu tässä oli vähän hapan ja pistävä. Tiedä sitten, oliko pilalla vai onko se oikeasti tuollainen. En silti ihastunut tähänkään.

Nyt tätä postausta naputellessa kasvoillani on toista kertaa Absolutionin meikkivoidetta vaaleimmassa sävyssä Light. Valitettavasti tämäkin on liian tumma minulle. Meikkivoide ei myöskään asetu kasvoille niin nätisti kuin jotkut muut ja pinta jää minun makuuni liian hehkeäksi. Se ei ole paras ominaisuus rasvoittuvan ihon kanssa eli kasvot alkavat kiiltää aika nopeasti. Hassua, että esim. Jolie mainostaa tätä passeliksi rasvoittuvalle ja sekaiholle. Myös huokoset tuntuvat hyppäävän silmille peiliin katsoessa. Tuoksu tässä on eniten mieleeni. Ensinuuhkaisulla pienen hetken ajan mieleen tulee anis tai lakritsi. Nyt päivän mittaan meikkivoide on ehkä jopa tummentunut entisestään kasvoilla. Tämäkään ei siis ole minun valintani.

Uoga Uogan mineraalimeikkipohja ei myöskään aiheuttanut riemunkiljahduksia. Tämäkin on aika hehkeä tapaus eli arvata saattoi, että kasvot alkoivat kiiltää nopeasti. En jaksa yrittää edes EDM:n primereiden ja puutereiden kanssa, vaikka aluksi niin suunnittelin. Tämä näyte lähtee kiertoon, sillä siinä on tavaraa moneksi moneksi moneksi käyttökerraksi eli pääseepä joku muukin sitten testaamaan. Todennäköisesti ujutan tämän jonkin myytävän meikkipaketin mukaan.

Tähän mennessä pisimmän korren on vetänyt Everyday Minerals ja erityisesti olen tykästynyt jojoba-pohjaan white primerin ja viimeistelypuuterin kanssa. Jojoba-pohja on tarkoitettu lähinnä kuivalle iholle eli sekin on hehkeä tapaus, mutta ei lähelläkään näitä muita. EDM:ssa tuntuu jo itse pohjassa olevan hyvin pigmenttiä eli peiteainetta ei tarvitse niin paljon. Kasvot alkavat vähäisesti kiillellä päivän mittaan, mutta se on kestettävissä ja meikit pysyvät hyvin paikoillaan näyttäen silti luonnollisilta. Minulla on vielä noita EDM:n näytteitä jäljellä, joten luultavasti käytän ne loppuun, ennen kuin teen lopullisia päätöksiä siitä, mitä niistä hankin, jos nyt ylipäätään raskin hankkia. Hieman masentaa tilanne näiden luonnonkosmetiikan meikkipohjien kanssa, kun ne tahtovat olla liian tummia tai sitten liian hehkeitä. Tokikaan kaikkia maailman mahdollisuuksia en ole edes kokeillut, mutta alkaa jo nyt uuvuttaa. Tiedänpä kuitenkin, että yksi hyvä vaihtoehto on EDM! Heiltä sain myös niin hyvää asiakaspalvelua aiemmin, että jo melkein siitä syystä voisin jotain tilata! (Toisin kuin Lähitapiola, jonka töykeä ukko kiukuttaa vieläkin... Pitäkää vakuutuksenne!)

Mutta löytyikös tästä tuttuja juttuja? Mitä muita luonnonkosmetiikan meikkipohjia kannattaisi kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti